Тенденції на ринку репетиторських послуг в Запоріжжі (за попередніми підсумками 2023 року)

Повномасштабна війна в Україні, що триває вже майже два роки, не змінила ставлення українців до власної освіти, до здобуття нових знань для більш успішного володіння іноземними мовами, новими професіями тощо. За даними маркетплейсу Buki в минулому році в Запоріжжі попит на послуги репетиторів почав поступово відновлюватися в порівнянні з 2022 року, коли на даному ринку послуг відбулося падіння на рівні 60 відсотків. Зростає, зокрема, затребуваність у послугах репетиторів з української мови (ріст на 10%), а репетитор англійської мови став ще більш затребуваним (ріст на 24%) в порівнянні з першим роком війни (через вимушений виїзд багатьох запоріжан в більш безпечні регіони нашої країни чи за кордон попит на англійськомовних репетиторів ще на 20% відстає від довоєнного 2021 року).

Переваги вивчення англійської мови з репетитором в Запоріжжі

Належне знання англійської мови відкриває необмежені перспективи для професійного розвиту та працевлаштування за кордоном, для здобуття належної престижної освіти та для вільного подорожування за кордоном, адже англійську мову розуміють та сприймають у всьому світі. Покращити знання з англійської мови можна на вечірніх мовних курсах, на онлайн заняттях, що проводься в дистанційному режимі на спеціалізованих інтернет-ресурсах чи самостійно, вивчаючи – за допомогою спеціальних навчальних програм чи методичних посібників.

Водночас найбільш ефективним та продуктивним є вивчення англійської мови з репетиром, який під час занять:

  • допоможе опанувати всі граматичні премудрості англійської мови;
  • навчить правильному та вільному вираженню власних думок завдяки використанню достатнього словарного запасу;
  • допоможе успішно підготовитися до здачі екзаменів по ЗНО чи вступних іспитів для навчання в престижних міжнародних ВУЗах.

Послуги кваліфікованого репетитора з англійської мови, які можна замовити на сайті buki.com.ua репетиторської компанії BUKI, допоможуть написанню есе, резюме, творів чи листів з діловою перепискою з правильним використанням часів, якими багата граматика англійської мови. Вартість послуг репетитора залежать від компетенції педагога, його професійного досвіду та рівня знань користувача, який може бути новачком, що починає вивчення англійської мови з нуля чи студентом, який налаштований поступити в один із престижних ВУЗів за кордон.

Послуги яких репетиторів є затребуваними сьогодні

Одночасно з зростанням затребуваності послуг репетиторів з англійської мови росте попит в Запоріжжі на послуги німецькомовних викладачів, який на сьогодні майже досяг рівня довоєнного року, а попит на репетиторів з французької мови вже на 10% перевищує показники 2021 року.

Проте найбільш разючий ріст пов’язаний з послугами психолога, попит на які в порівнянні з 2022 року виріс майже в шість разів (на 570%), що також в 1,5 рази більше в порівнянні з 2021 роком. На 60% в порівнянні з довоєнним 2021 роком збільшився попит на логопедів і на 17% — попит на проведення приватних уроків з вивчення гри на гітарі (тяга до музики в українців не зменшується навіть під час війни).

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя