Суд залишив екс-президента «Мотор Січі» Богуслаєва під вартою

Суд продовжив термін утримання під вартою екс-президентові "Мотор Січі" Богуслаєву.

Суд продовжив термін утримання під вартою екс-президентові "Мотор Січі" Богуслаєву. Фото: graty.me

Апеляційний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою екс-президенту «Мотор Січі» В’ячеславу Богуслаєву.

Так, суд відхилив апеляцію адвоката експрезидента компанії «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у колабораціонізмі й залишив у силі рішення першої інстанції. Таким чином Богуслаєв залишатиметься під вартою до 22 жовтня. Про це повідомляє Суспільне.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час засідання захист Богуслаєва стверджував, що більшість ризиків, які сторона обвинувачення вказала в попередньому клопотанні, відпали, оскільки досудове розслідування завершилося 22 вересня.

В’ячеслава Богуслаєва заарештували судом 24 жовтня. Йому оголосили про підозру за двома статтями: ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 111-2 (пособництво державі-агресору).

Нагадаємо, що у жовтні цього року СБУ затримала директора підприємства «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення.

Варто зазначити, що 18 жовтня 2000 року Богуслаєв отримав російський паспорт, та відправляв до Росії двигуни для вертольотів, з яких тепер обстрілюють українське цивільне населення.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя