Стало відомо, скільки жителів Запорізької області отримали компенсацію на ремонт пошкодженого житла | Новини Запоріжжя

У Запорізькій області станом на 1 квітня вже 707 родин отримали компенсацію на відновлення пошкодженого житла у межах державної програми «єВідновлення».

Про це повідомляє «Перший Запорізький» з посиланням на департамент житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, на сьогодні в Україні діє державна програма «єВідновлення». З її допомогою власники зруйнованого та пошкодженого через бойові дії житла можуть отримати компенсацію – на придбання нової оселі або ремонт.

У нашій області наразі право на компенсацію можуть реалізувати жителі Запорізького району, а також Воздвижівської сільської  територіальної громади і частини населених пунктів Преображенської громади Пологівського району.

Надану від заявників інформацію опрацьовує створена у громаді комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна.

Станом на 1 квітня у Запорізькій області подано 1300 заяв на надання компенсації. Переважна більшість (750 або 57,7%) – від жителів Запоріжжя.

Місцеві комісії вже прийняли рішення щодо 1093 заяв. 386 жителям області відмовили в компенсації, 707 заяв на загальну суму 51,06 мільйона гривень отримали позитивне погодження.

Вже нараховано компенсацію 620 заявникам на суму 42,8 мільйона гривень, а саме:

  • 594 компенсацій для проведення ремонту категорії А (до 200 тисяч гривень) – на суму 34,2 мільйона гривень;
  • 26 компенсацій для проведення ремонту категорії Б (від 200 до 500 тисяч гривень) – на суму 8,5 мільйона гривень.

В обробці ще 149 заяв, 21 заявка на отримання компенсації очікує обробки.

Нагадаємо, у Запорізькій області власники зруйнованого житла станом на 1 квітня подали 93 заяви на отримання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна у рамках державної програми «єВідновлення». 24 звернення отримали погодження комісії: вже сформовано 23 житлових сертифікатів на 28,6 мільйонів гривень.

Нове житло замість зруйнованого: як запорізькі родини обмінюють державні сертифікати на оселі за програмою «єВідновлення»

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя