Стало відомо про загибель двох захисників із Запоріжжя | Новини Запоріжжя

Олександр Дяченко приєднався до лав ЗСУ у лютому цього року та служив на Донецькому напрямку, а Ігор Скляр був призваний у грудні минулого року та у складі Національної гвардії воював на Запорізькому напрямку. На початку грудня захисники загинули від тяжких поранень.

Про це повідомляють на «Запорізькому заводі феросплавів».

Ігор Скляр працював на заводі з 2008 року в плавильному цеху: спочатку в 1, потім перевівся в 4. Його робочі зміни проходили біля печі, де плавили метал. 2 березня 2022 року Ігоря призвали. У складі Національної гвардії він служив стрільцем на Запорізькому напрямку.

«Ворог дуже укріпився на цій ділянці фронту, щоб не дати можливості ЗСУ відкрити шлях до Криму. Артилерійські обстріли, атаки ворожої піхоти відбувалися майже кожного дня, бо ворог не жалкував ні сил, ні засобів для досягнення цілі. В одному з таких боїв Ігор загинув – це сталося 2 грудня під час ворожого обстрілу біля села Вербове Пологівського району», – повідомляють на підприємстві.

Першого грудня не стало Олександра Дяченка. Його поранення виявилися несумісними із життям. Чоловік працював на заводі слюсарем понад 10 років. Колеги відгукуються про нього, як про кваліфікованого фахівця, чуйну та небайдужу людину. Він умів ремонтувати вагони, тепловози та інший рухомий склад.

19 лютого цього року Олександр вступив до лав Збройних сил України. Разом із побратимами воював на Донецькому напрямку. В одному з боїв біля села Водяне на Донеччині його накрив ворожий артилерійський вогонь. Олександр отримав тяжке поранення. Його життя обірвалося 1 грудня.

«Олександр і Ігор навіки залишилися для нас незламними воїнами, які боронили суверенітет України стільки, скільки мали сил, віддавши найдорожче — власні життя за вільне майбутнє кожного з нас. Висловлюємо щире співчуття рідним, близьким та колегам загиблих», — йдеться у повідомленні.

На Алеї Героїв у Запоріжжі з’явились нові портрети полеглих бійців, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя