США передасть ракети ATACMS Україні: що це за зброя та скільки вона коштує

США передасть ракети ATACMS Україні: що це за зброя та скільки вона коштує -

США передасть ракети ATACMS Україні: що це за зброя та скільки вона коштує — фото: ілюстративне Business Ukraine News

Президент США Джо Байден повідомив президенту України Володимиру Зеленському, що США нададуть невелику кількість ракет дальнього радіусу ATACMS для допомоги у війні з Росією. RADA.zp.ua розповість, що це за зброя та скільки вона коштує.

За словами Зеленського, для України «буде втратою», якщо цієї зброї не буде надано. На його думку, це призведе до «більших втрат на полі бою та в інших місцях». Про це він сказав в інтервʼю CNN.

За даними видання The Washington Post, Білий дім має намір передати Україні ракети ATACMS, які озброєні касетними бомбами, а не однією боєголовкою.

Президент США підтвердив передачу ракет ATACMS.

Момент пуску ракети ATACMS -Момент пуску ракети ATACMS — фото: BBC

Ракети ATACMS

ATACMS (Army Tactical Missile System) — це американський оперативно-тактичний ракетний комплекс із балістичною ракетою, які виробляє компанія Lockheed Martin. Армійський тактичний ракетний комплекс в залежності від модифікації вражає цілі на відстані від 165 до 300 кілометрів, пише виробник. Наразі Україна не має ракет такої дальності. Найбільший доступний ЗСУ радіус дії — 70-80 кілометрів.

Скільки коштують ATACMS

Сайт Military Today повідомляє приблизну цифру: один постріл ATACMS коштує в районі $820 000. Відомими операторами цієї зброї є США, Південна Корея, Тайвань, Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн та Греція.

Нагадуємо, раніше RADA.zp.ua повідомляв, що в ніч на 23 вересня було гучно. Українські захисники з ПвК «Схід» збили в небі над Дніпропетровською областю 12 ворожих шахідів.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя