Співпрацюють із окупантами: повідомлено про підозру експоліцейським із Запорізької області | Новини Запоріжжя

Повідомлено про підозру п’ятьом колаборантам, у тому числі колишнім правоохоронцям, які після окупації частини Запорізької області почали працювати у «МВС РФ».

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

За даними слідства, колишні правоохоронці самі запропонували російським загарбникам свою «допомогу» у війні проти України. Після «зарахування» до псевдоустанови, куди співробітників підбирали під керівництвом кадрових співробітників ФСБ, колаборантам видали «посвідчення», форму російського зразка, вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.

На тимчасово окупованій частині регіону колаборанти беруть участь в організації масових репресій проти учасників спротиву та залякують мирних жителів. Використовуючи репресії, окупаційна влада також хотіла забезпечити «явку» місцевих жителів на псевдовибори.

Усім п’ятьом фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території» Кримінального кодексу України.

Вибухи у окупованому Токмаку: що відомо про наслідки ударів по загарбникам, — ФОТО, ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя