Сили оборони просунулися на Бердянському напрямку на 10-12 кілометрів, — ISW

Сили оборони просунулися на Бердянському напрямку на 10-12 кілометрів, — ISW.

Сили оборони просунулися на Бердянському напрямку на 10-12 кілометрів, — ISW. Ілюстративне фото: zsu.gov.ua

Збройні сили України провели наступальні операції вздовж кордону Донецької та Запорізької областей, де їм вдалося просунутися на відстань 10-12 кілометрів від основної лінії оборони РФ на Бердянському напрямку. 

Українські сили провели наступальні операції вздовж кордону Донецької та Запорізької областей і продовжили атакувати 28 липня. Вони активно наблизилися до кордону біля Старомайорського та Урожайного. Інформація про ці події надійшла з нового звіту Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У той же час, було поширено інформацію від російських мілблогерів, які стверджували, що російські сили відбили наземні атаки українських військових поблизу Роботиного, Вербового та П’ятихаток на заході Запорізької області. Тим не менш, українські джерела заперечували цю інформацію, стверджуючи, що саме вони розпочали атаку біля Вербового.

Генштаб України також повідомив, що російські війська проводили наступальні дії в районі кордону Донецької та Запорізької областей, проте безуспішно. Вони намагалися відновити втрачені позиції поблизу Рівнопіля та Макарівки, але успіху не досягли. Також було зазначено, що особовий склад 247-го гвардійського десантно-штурмового полку (7-а дивізія ВДВ) відмовився виконувати бойові завдання під Старомайорським через значні втрати та поразки від українських військових. Цей полк раніше висловлював занепокоєння щодо нестачі техніки та постачання.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя