СБУ затримала агента ФСБ, який працював у Запорізькій ОВА (відео)

СБУ затримала агента ФСБ, який працював у Запорізькій ОВА.

СБУ затримала агента ФСБ, який працював у Запорізькій ОВА. Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідка СБУ затримала у Запоріжжі інформатора ФСБ. Чоловік влаштувався у жовтні цього року до обласної військової адміністрації, щоб виконувати завдання від окупантів. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

За інформацією Служби безпеки України, затриманий обіймав посаду головного спеціаліста відділу кібербезпеки ЗОВА. Там за допомогою доступу до серверів держустанови він намагався приховано отримати секретну інформацію про дислокацію ЗСУ та оборонні закупівлі на території регіону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, інформатором російської спецслужби виявився мешканець Запоріжжя, інженер-радіотехнік за освітою. Раніше чоловік працював на одному з підприємств міста, яке здійснює техобслуговування військової техніки Сил оборони.

Зазначається, що затриманий добровільно пішов на співпрацю з окупантами. У вересні цього року він з власної ініціативи написав в один з російських чат-ботів, який збирає інформацію про переміщення підрозділів ЗСУ у прифронтових регіонах.

Чоловік дистанційно спілкувався зі співробітником ФСБ  та приховано знімав на телефон виробничі потужності заводу та військову техніку, яка там знаходилася.

Крім того, він намагався виявити ремонтні бази та інші логістичні центри на території Запорізького регіону.

Під час обшуків у затриманого вилучили мобільний телефон із доказами підривної діяльності на користь РФ.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру. Зловмисник перебуває під вартою.

Нагадаємо, раніше RADA.zp.ua повідомляв, що СБУ затримала у Запоріжжі двох агенток ФСБ, які шукали українське ППО та «зливали» російським окупантам персональні дані військових ЗСУ.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя