Росія збільшила інтенсивність обстрілів Запорізької області з початку холодів

Росія збільшила інтенсивність обстрілів Запорізької області з початку холодів.

Росія збільшила інтенсивність обстрілів Запорізької області з початку холодів. Ілюстративне фото: reuters.com/Олександр Єрмоченко

Російські війська збільшили кількість обстрілів Запорізької області. Ворог гатить по мирних містах та селах з артилерії, РСЗВ, наносить ракетні та авіаудари.

Як розповів в етері телеканалу «Апостроф» голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко, тільки за останню добу ворог завдав по Запорізькій області 130 ударів. У Малій Токмачці постраждала сімейна пара: жінка поранена, а її чоловік загинув.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Малашко повідомив, що за остані пів року РФ збільшила кількість обстрілів нашого регіону. За його словами, зазвичай раніше було 70, 100, 110 обстрілів за добу. На сьогодні у нас — 130, 150, 170 і навіть більше.

— Динаміка збільшується з початку холодів. Ворог робить все для того, щоб життя українців було нестерпним, — сказав очільник ОВА. 

Губернатор відмітив, що найбільше в Запорізькій області страждає цивільна інфраструктура – у середньому це десь близько 20-30 руйнувань за добу.

Чиновник додав, що влада із поліцією та місцевим самоврядуванням працює кожного дня над питанням відновлення інфраструктури. Але люди поки що не хочуть покидати свої домовлодіння. Зазвичай, це 50 та більше років.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя