Росія вибудовує нову лінію укріплень на шляху до Бердянська, — розвідка Естонії

Росія вибудовує нову лінію укріплень на шляху до Бердянська, - розвідка Естонії.

Росія вибудовує нову лінію укріплень на шляху до Бердянська, — розвідка Естонії. Фото: zp.npu.gov.ua

Російські війська зміцнюють оборону Токмака і вибудовують нову лінію укріплень на шляху до Бердянська у Запорізькій області.

У розвідці уточнюють, що українські підрозділи продовжують діяти на тактичному рівні в Запорізькій області на Оріхівському напрямку поруч із селом Роботине. Про це заявила розвідка Естонії, пише ERR.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що українці розширили і зміцнили плацдарм, а також вийшли до околиць сіл Новопрокопівка і Вербове.

Основний тягар боїв лежить на піхоті, підтримані вогнем артилерії тактичні групи якраз добре підходять для захоплення укріплених позицій. Мінні поля все ще сковують маневри техніки.

У розвідці Естонії додали, що росіяни зробили кілька локальних контратак, але вони не принесли очікуваного результату.

Одночасно з цим російські війська зміцнюють оборону Токмака і вибудовують нову лінію укріплень на шляху до Бердянська.

— Найближчим часом українцям все ж буде складно домогтися оперативного успіху, тобто, повністю перерізати сухопутний шлях до Криму, — заявили в розвідувальному органі.

Українські військові продовжують ведення наступальних дій в Запорізькій області. Військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко вважає, що маркером наступного прориву ЗСУ буде звільнення Токмака.

Вчора речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун повідомив, що російські війська посилюють оборону в районі Токмака і на окупованій частині Запорізької області.

Також у Центрі національного спротиву повідомляли, що Росія почала збільшувати кількість військових у тимчасово окупованому місті Токмак.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя