Російські загарбники посилюють інформаційну блокаду у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Бердянського та Мелітопольського районів третій день збої у роботі «WhatsApp». Деякі люди не можуть увійти до додатка навіть за допомогою VPN.

Про це повідомляє «Бердянськ Сьогодні» та міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Збої в роботі програми з’явилися минулої суботи, 16 вересня. Люди не могли зателефонувати рідним та близьким на підконтрольну Україні територію, відправити та отримати SMS чи взагалі – увійти до додатка.

«Країна-агресор ще раз показує справжню особу терору: те, що не вдається підслухати чи підглянути — блокують», — написав Іван Федоров.

Як уточнює «Бердянськ Сьогодні», збої в роботі програми фіксуються по всій РФ після появи інформації про запуск у 150 країнах функції створення каналів.

«У «Роскомнагляді» повідомили, що «WhatsApp» може бути заблокований на території Росії, якщо в ньому з’являться недружні канали із забороненою інформацією», — йдеться в повідомленні.

Раніше додаток можна було увійти за допомогою VPN-сервісів, але з початку серпня по всій Росії користувачі почали скаржитися на збої в його роботі.

«Як зазначають експерти, це своєрідна репетиція «Роскомнагляду» перед більш масштабними діями щодо скорочення використання VPN у Росії. Росія продовжує відгороджуватися від цивілізованого світу, фактично закриваючи своїх мешканців у гетто», — повідомляє «Бердянськ Сьогодні».

Місяцями тримають в окупаційній поліції та катують: ворог продовжує викрадати жителів Енергодару.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя