РФ стягнула багато військ: військовий розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку

РФ стягнула багато військ: військовий розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку.

РФ стягнула багато військ: військовий розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку. Ілюстративне фото: facebook.com/ChervonaKalynaBrigade

На Запорізькому напрямку продовжуються запеклі бої, проте ситуація становиться вкрай нелегкою, бо РФ стагує туди багато своїх військ.

Як розповів командир артилерійського взводу бригади «Червона Калина» з позивним Стафф, Запорізький напрямок не самий легкий, але у хлопців є мотивація та бажання йти до перемоги.

— Напрямок нелегкий, бо вони стягнути багато своїх військ. Війська не самі останні в їхніх рядах. Важко, але ніхто не буде давати задню, — каже Стафф.

Хлопець працює на самохідній артилерійській установці 2С1 «Гвоздика» та каже, що гармата хоч стара, але із завданням справляється на відмінно. Удари артилерії гвардійці координують за допомогою БпЛА.

— Немає такої годинки аби в нас не було команди «до бою». Вони лізуть постійно, ми стріляємо постійно. Цим, думаю, ми дуже допомагаємо нашим побратимам, які безпосередньо на лінії зіткнення… Кожна ціль важлива. Просто так тобі її координати не дають. Якщо тобі дали її координати, значить вона вже є важливою, — говорить артилерист.

Стафф розповів, що днями його підрозділ відпрацював по скупченню піхоти ворога. Хлопці уразили ціль, серед окупантів є загиблі, поранені та контужені.

За словами військового, якщо під приціл потрапило більше п’яти окупантів — то ціль «дуже жирна».

— В них боєкомплекту більше, але ми стараємось брати якістю, влучністю, — додав боєць.

Наразі розрахунок перебуває на гарячій ділянці на Запорізькому напрямку. Робота тут ведеться цілодобово.

 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя