Псевдовибори окупантів під дулом автомата: обіцяють рублі та хочуть залучити бердянських лікарів | Новини Запоріжжя

Служба безпеки проводить масштабну роботу з викриття організаторів псевдовиборів на тимчасово окупованій частині України, зокрема у Запорізькій області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Нагадаємо, окупанти та колаборанти готуються до фейкових виборів на захопленій частині Запорізької області. Пропонують голосувати за кандидатів до колабораційної «місцевої ради», яку вони називають «Законодавчі Збори».

За даними СБУ, у Бердянську окупанти та їхні поплічники змушують головних лікарів медустанов направити для участі у фейкових виборах «100%» медперсоналу.

Також окупанти планують проводити подворові обходи для збору підписів за «потрібних кандидатів». Збір «голосів» хочуть проводити у присутності озброєних представників окупаційної поліції РФ.

Представникам так званих «виборчкомів» загарбники обіцяють від 10 тисяч російських рублів. Щоб створити видимість «виборчого процесу», Кремль доручив своїм гауляйтерам забезпечити максимальну явку до місць «голосування».

Загалом СБУ встановила особи понад 3,5 тисячі колаборантів та їхніх російських «кураторів», які беруть участь в організації незаконного голосування на тимчасово окупованій території України, а також «кандидатів» на цих псевдовиборах.

«Використовуючи фейкове голосування, країна-агресор сподівається «легалізувати» своїх ставлеників в окупаційних органах РФ у тимчасово захоплених районах Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей», — йдеться у повідомленні СБУ.

За всіма викритими фактами тривають розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Турнікети та стрічки: на Запоріжжі окупанти після вибухів в штабах посилили безпекові заходи на фейкових виборах

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя