Призначили нового міністра оборони України: що відомо про Рустема Умєрова

Призначили нового міністра оборони України: що про нього відомо про Рустема Умєрова -

Призначили нового міністра оборони України: що про нього відомо про Рустема Умєрова — фото: facebook.com/rustemumerov.ua/

Сьогодні, 6 вересня, призначили нового міністра оборони України. Ним став Рустем Умєров, який раніше був головою Фонду держмайна.

Що відомо про нового міністра оборони України Рустема Умєрова

Рустем Умєров народився в Узбекистані, йому 41 рік, він одружений та має дітей. Це поки наймолодший міністр оборони України за всю історію. За інформацією ЗМІ, він пов’язаний з Кримом, бо його сім’я жила в Алушті, звідки була депортована в 1944 році. У 90-х ті змогли повернутися на батьківщину в Крим.

Умєров здобув освіту фінансиста. З 2010 року він пішов у інвестиційний бізнес, а згодом заснував компанію АСТЕМ. Окрім цього, він працював помічником депутата Верховної Ради, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

У 2019-му Умєров став депутатом Верховної Ради від Партії «Голос». Він активно займався питанням деокупації Криму. Його ім’я фігурує у законі, згідно з яким до повного повернення півострова під контроль України туди не будуть постачати питну воду. У 2020-му Умєров увійшов до групи зі створення державної стратегії деокупації Криму і Севастополя, яку створила РНБО. 

З вересня 2022-го Умєров був на посаді голови Фонду держмайна. За цей час він не був помічений у корупційних скандалах.

Рустем Умєров також став членом української делегації на переговорах з Росією, а ще займався питанням обміну полоненими.

Експерти характеризують Умєрова, як нескандальну людину, гарного комунікатора, який вміє ефективно домовлятися, гарного менеджера.

Реакція Умєрова на своє призначення

Рустем Умєров -Рустем Умєров — фото: facebook.com/rustemumerov.ua/

Після призначення новий голова Міноборони написав:

— Це виклик — і водночас обов’язок, як громадянина та гідного сина свого народу. Наша головна мета — перемога. Зроблю все від себе можливе та неможливе для перемоги України — коли ми звільнимо кожен сантиметр нашої країни та кожну нашу людину. Тих, хто, на жаль, тимчасово в полоні — обов’язково повернемо. Всіх — дітей, військовополонених, політв’язнів, цивільних. Повернемо нормальне та гідне життя в українські міста, які на жаль тимчасово окуповані. Ми знаємо, що люди там — чекають на нас. Бо це наші люди, і наші території, – написав Рустем Умєров.

Він подякував за надану довіру.  

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя