«Практично кожна посадка – це є лінія оборони»: у Пологівському районі розмістилася велика кількість ворожої техніки та живої сили | Новини Запоріжжя

На території Пологівської громади ворог розмістив багато своєї живої сили та техніки. Більшість із них знаходиться в лісосмугах. Крім того, російські загарбники посилюють тиск на місцеве населення й змушують оформлювати російські паспорти. Ідуть навіть до тих людей, які не можуть самостійно пересуватися.

Про це повідомив Юрій Коноваленко, Пологівський міський голова «Новинам Приазов’я».

Російські загарбники розміщують свою техніку по лісосмугах, які розташовані від Полог в сторону Басані, Ожерельного, Семенівки, Григорівка, Шевченкового й Вербового – туди взагалі проїзду немає.

«Є цікавий документ, яким, так званий «голова військової адміністрації» Пологівського округу, заборонив жителям нашої громади навідуватися в лісосмуги й займатися вирубуванням посадок під «маркою» того, що треба зберігати природу, деревину. За порушення цієї заборони дуже суворі покарання передбачені. Ми розуміємо, що люди можуть зіткнутися з розміщеними там їхньою технікою та військовими. Практично кожна посадка – це є лінія оборони», – зазначив він.

За словами Юрія Коноваленка, російські військові будували укріплення на території Пологівської громади ще задовго до контрнаступу ЗСУ. За його словами ворог чекає наступ на Пологи з півночі від міста

«Основна лінія оборони міста Пологи – з боку села Пологи, і там вони (російські військові, — авт.) окопалися, умовно кажучи, з 3 березня 2022 року, куди їм вдалося дійти. І ще певний напрямок, де вони укріплені, це західна сторона з боку села Інженерного, де вони очікують ЗСУ. З боку Оріхова теж серйозні укріплення», – сказав він.

Посадовець додав, що проїхати у бік Новофедорівки та Вербового зараз практично неможливо. Хоча нещодавно місцеві жителі користувалися цими напрямками, щоб виїхати подалі від лінії фронту.

У самому місті Пологи майже немає електроенергії, часто зникає зв’язок. Крім того, російські військові посилюють тиск на місцевих жителів й вимагають, щоб вони оформлювали паспорти РФ. За словами міський голова під великим тиском, через відсутність паспортів країни-агресора, мешканців Григорівки та Семенівки.

«Ідуть навіть до тих людей, які не можуть самостійно пересуватися, вдома беруть відбитки, привозять паспорти. Ми це знаємо, фіксуємо, — розповів Коноваленко. — Останні дві доби з Пологами практично немає зв’язку. Наші люди не можуть зв’язатися з рідними, дізнатися ситуацію».

У Бердянську окупанти хочуть «націоналізувати» квартири, які власники здають в оренду.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя