Повідомлено про підозру колаборантам, які зайняли посади в окупаційних органах влади в Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Четверо мешканців тимчасово окупованих населених пунктів Запорізької області добровільно пішли працювати на ворога й обійняли «посади» в окупаційних органах так званої влади. Наразі їм заочно повідомлено про підозру за ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Двічі судима за майнові злочини економістка одного з мелітопольських ТОВ, після окупації селища Плодородне, почала працювати на ворога. Окупанти призначили її головою  «Плодородненской сельской администрации». Зрадниця організовувала роботу та управління окупаційною адміністрацією та структурних підрозділів. Займалась кадровими питаннями, виносила та затверджувала рішення, розпоряджалась коштами та майном окупаційної адміністрації.

Мешканку селища Піскошине Мелітопольського району, лояльну до російських загарбників, ворог призначив старостою селища. Колаборантка всіляко сприяє окупаційній владі, контролює та забезпечує виконання рішень окупаційних адміністрацій, організовує та бере участь у численних пропагандистських заходах.

За добровільну співпрацю з ворогом також судитимуть діючу старосту сіл Дівнинське та Георгіївка Олександрівської сільської територіальної громади Мелітопольського району.

Ще одна колаборантка – уродженка РФ, що мешкає в Енергодарі. Вона погодилась обійняти посаду начальника «отдела по вопросам молодежной политики, физической культуры и спорта» у незаконному органі влади – «Военно-гражданской администрации Энергодара». Вона організовувала проведення культурно-масових та спортивних заходів на тимчасово окупованому місті під егідою РФ.  

Катівні, скорочення населення та нестача кадрів: що зараз відбувається в окупованому Енергодарі

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя