Порожні пляжі й одиниці туристів: як проходить курортний сезон в окупованій Кирилівці | Новини Запоріжжя

В окупованій російськими загарбниками Кирилівці розташовано понад 500 баз відпочинку. На сьогодні усі вони заселені російськими військовими. При цьому зустріти людей, що відпочиває в окупованій Кирилівці в середині цього літа можна вкрай рідко.

Про це повідомив Іван Малєєв, голови територіальної громади Кирилівка «Новини Приазов’я».

Попри те, що вже середина літа, пляжі Азовського моря фактичні порожні. У цей час, до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, в курортному селищі було безліч туристів. Пляжі були заповнені. Після окупації Кирилівки туристів одиниці.

«Пляжі Кирилівки на сьогодні практично порожні. Є випадки поодинокі, де заїжджають на 2-3 дні – переважно це з Мелітополя чи Енергодару люди. Бізнес, який був до війни у Кирилівці, це процентів, мабуть, 80 – це весь бізнес заїжджий. Це громадяни України, які проживали за межами Кирилівки. Тому, звісно, багато людей не приїхало», – повідомив Іван Малєєв.

На туристичних базах, які відібрали у законних власників, розміщують російських військових, додав він.

«Якщо раніше Кирилівка в цей момент була забита відпочивальниками, то сьогодні ми бачимо, що Кирилівка вмирає. Курорт Кирилівка – це понад 500 баз відпочинку, на сьогодні залишається порожньою, і, крім російських військових, там нікого немає»,  – наголосив голова селища.

Іван Малєєв також зазначив, що російські загарбники «націоналізують» не лише бази відпочинку, а й будинки приватного сектору, які у курортний сезон здавали відпочиваючим. «Націоналізоване» житло та бази окупанти вносять у свої реєстри, а потім у «віджатого» приміщення з’являються нові «власники». При цьому в селищі поки що не фіксуються випадки купівлі житлових квадратних метрів.

У квітні «Перший Запорізький» повідомляв, що окупанти захопили близько 250 баз відпочинку та готелів у Кирилівці, за інформацією міського голови Івана Федорова. Частину баз пограбували загарбники, а в комфортабельніших готелях вони живуть. На сьогодні російські окупаційні війська «віджали» всі бази відпочинку в Кирилівці та змінили їхнє цільове призначення: з туристичних на військові.

За інформацією голови територіальної громади Івана Малєєва, до окупованої Кирилівки приїжджає велика кількість російських військових, у тому числі й «вагнерівці». Вони мешкають на базах відпочинку. Щоби заселити загарбників, деяких людей навіть виселяють зі їх власних будинків. Окупанти заїжджають у селище, перебувають там певний час та їдуть. Він також зазначив, що мирним жителям дуже складно виїхати із селища. Тиск ворога на людей зріс.

Влаштовують перегони на золовідвалах: на Запоріжжі окупанти провокують задимлення з концентрацією отруйних речовин, — ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя