Понад 1000 ударів за два дні: ворог суттєво збільшив кількість обстрілів Запорізької області, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Минулими вихідними, 17 та 18 лютого, військові російської окупаційної армії завдали 1062 удари з різного виду озброєння по 18 населеним пунктам Запорізької області. Внаслідок ворожих обстрілів зафіксовано 23 повідомлення про руйнування будинків та об’єктів цивільної інфраструктури.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.                 

У суботу та неділю ворог здійснив 7 авіаційних ударів по Новодарівці, Роботину та Малій Токмачці, 200 раз атакував безпілотними літальними апаратами, 70 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню та 784 — з артилерії, танків і мінометів по містах і селах Пологівського та Василівського районів.

Також російські військові завдали удар ракетою «Іскандер-М» по Запоріжжю. Внаслідок нього пошкоджено територію одного з інфраструктурних об’єктів міста.  

Загарбники поцілили по багатоповерховим та приватним будинкам Степногірська.  Зруйновані будинки мирного населення у Гуляйполі, Оріхові та довколишніх селах.

За всіма матеріалами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Ворог завдав понад 400 ударів за добу по Запорізькій області: є руйнування

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя