Підрозділи ГУР висадились в Криму з метою спецоперації: що відомо

Підрозділи ГУР висадились в Криму з метою спецоперації: що відомо - фото: gettyimages.com, Anton Petrus

Підрозділи ГУР висадились в Криму з метою спецоперації: що відомо — фото: gettyimages.com, Anton Petrus

Стало відомо, що 24 серпня близько 5 ранку в тимчасово окупованому Криму на мисі Тарханкут відбувся бій із залученням авіації та плавальних засобів.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив hromadske про висадку українських військових в районі населеного пункту Маяк в межах спецоперації. Він зазначив, що усі завдання виконані. Російські військові зазнали втрат серед особового складу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Операція «мала характер рейду». «Крим.Реалії» повідомили про вибухи сьогодні близько 5 години ранку на мисі Тарханкут, де розташована база 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил РФ. Також на тарханкутському півострові розташований радіолокаційний вузол — РЛК «Небо-М» та РЛС «Каста-2Е2». По периметру підготовлені позиції для ППО.

Російські Telegram-канали заявили, що два гумових човни з 10 «диверсантами» обстріляли з берега кемпінг з туристами в Оленівці. Інші російські джерела повідомляли про наявність на березі 4 човнів.

Нагадаємо, 23 серпня 2023 року близько 10:00 поблизу села Оленівка на мисі Тарханкут у тимчасово окупованому Криму відбувся вибух, який знищив російську зенітно-ракетну систему великого і середнього радіусу дії С-400 «Тріумф».  

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя