Підірвали танк-камікадзе: ЗСУ використали у Запорізькій області нову тактику

Підірвали танк-камікадзе: ЗСУ використали у Запорізькій області нову тактику.

Підірвали танк-камікадзе: ЗСУ використали у Запорізькій області нову тактику. Фото: zsu.gov.ua

128-ма окрема гірсько-штурмова бригада, діючи в Запорізькій області, використала трофейний танк-камікадзе для атаки окупантів.

За словами прософіцера бригади Ярослава Галаса, 128 ОГШБр реалізувала нову тактику проти російських сил в Запорізькій області — використання трофейного танка-камікадзе. Танк був підірваний на міні поблизу позицій ворога, і вибух від детонації боєкомплекту був настільки потужним, що не залишив жодної загрози для нашої піхоти на тих позиціях.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Галас також зауважив, що в цій операції найбільш небезпечну роль виконав механік-водій, який повинен був доставити танк з вибухівкою до позицій ворога на відстань відстрілу.

На це завдання вийшов Василь Дудинець, житель Мукачева, «простий чоловік», який довгий час працював у Чехії. Він вступив до війська в березні 2022 року, лише на другий день після хрестин своєї доньки.

— Звичайно, я розумів, що можу не повернутися. Але якби в танк влучили і здетонувала вибухівка, то це була б миттєва смерть. Тобто, все зрозуміло – ти або живий, або мертвий. Це не той варіант, що відірвало руку й ногу і потім тебе дружина чи діти катають на інвалідному візку й підносять воду. Для мене краще повернутися неушкодженим або швидка смерть. Ось чому я зразу погодився, коли командири розповіли про бойове завдання, — розповів Василь Дудинець.

Найбільш небезпечну роль виконав механік-водій Василь Дудинець.Найбільш небезпечну роль виконав механік-водій Василь Дудинець. Фото: facebook.com/slavik.galas

Василь наголосив, що він приєднався до війська, щоб боротися з ворогом, і закликав до якнайшвидшого завершення війни та повернення додому для виховання своїх дітей.

Ярослав Галас додав, що після успішного виконання завдання, Дудинець отримав позивний «Камікадзе» із заслуженою славою.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя