Отримала орден від Путіна, змушувала школярів співати гімн РФ: мелітопольській колаборантці повідомили про підозру | Новини Запоріжжя

Служба безпеки України зібрала доказову базу на очільницю окупаційного «міністерства освіти Запорізької області» у тимчасово захопленій частині регіону. На цій «посаді» Олена Шапурова виконує завдання Кремля з переходу місцевих навчальних закладів на російські «стандарти».

Про це повідомляє сайт СБУ.

За даними СБУ, вона розпорядилась знищити українські підручники та повністю «переписати» освітню програму з історії України на користь окупантів. Крім того, змушує вчителів разом із школярами співати гімн РФ під час «навчального» процесу та відзначення «пам’ятних» дат.

За тотальну русифікацію українських шкіл в тимчасово окупованій частині Запорізької області вона отримала у Кремлі «орден дружби» від Путіна.

За даними слідства, Шапурова добровільно пішла на співпрацю з ворогом одразу після захоплення Мелітополя. Тоді вона очолювала один з міських коледжів і була в перших рядах зрадників, які підтримали російських загарбників на окупованій території Запорізької області.

За це її призначили до складу місцевої окупаційної адміністрації РФ, де вона очолила «освітню» сферу.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Шапуровій про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі вона перебуває на окупованій території.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вона вимагала від директорів навчальних закладів організувати навчальний процес за програмою РФ. Їй уже повідомляли про підозру.

1 вересня в окупації на Запоріжжі: примус дітей, погрози батькам та підручники про «СВО»

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя