Окупанти вивозять дітей «на відпочинок» із Запорізької області навіть без дозволу батьків | Новини Запоріжжя

Російські загарбники продовжують посилювати контроль за дітьми на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Ворог вивозить дітей «на відпочинок», навіть без дозволу батьків.

Про це повідомив Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації в ефірі «Ми — Україна».

Дітей із тимчасово окупованих територій регіону росіяни вивозять до дитячих таборів у анексованому Криму.

«Відкриваються дитячі табори у Криму. Вивозять наших дітей чи з дозволу наших батьків, чи без дозволу», — зазначив Юрій Малашко.

Також начальник Запорізької обласної військової адміністрації повідомив, що російські загарбники роблять все, щоби змусити мирних жителів виїхати з лінії розмежування.

За даними Центру національного спротиву, за останній час російські окупаційні війська вивезли 50 старшокласників до Ярославля, щоб агітувати їх вступати до місцевого університету імені Демидова. Крім того, ворог вивозитиме дітей до дитячих таборів, нібито, на оздоровлення.

До Краснодарського краю ворог вивіз 50 дітей із тимчасово окупованої частини Запорізької області та 150 з Каховського та Генічеського районів Херсонщини. 200 дітей із Довжанська Луганської області російські загарбники вивезли до Анапи.

«У таборах дітям влаштовують концерти «російських зірок», а також проводять «патріотичні навчання», де місцеві освітяни промивають їм мізки. Нерідко дітей не повертають до України», — йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», росіяни вивезли з окупованої території Запорізької області 250 дітей. Дітей на тимчасово окупованих територіях зомбують цілий рік. Влітку — під приводом відпочинку відправляють до таборів. Організатори навіть не приховують намірів поїздки: «виховати справжніх патріотів РФ».

З нового навчального року школярам на окупованих територіях регіону, пояснюватимуть причини початку «СВО».

Наразі російські окупаційні війська ретельно перевіряють не лише дорослих на тимчасово окупованих територіях, а й дітей.

За рік 223 дітям, позбавлених батьківського піклування та сиротам, які перебувають на тимчасово непідконтрольних Україні територіях Запорізької області, російська окупаційна влада знайшли опікунів.

Російська окупаційна влада поставила перед гауляйтерами Запорізької області план щодо вивезення дітей, нібито, на відпочинок. Дітей відправляють до російських міст, де їх піддають ідеологічній обробці.

Ракетний удар по території гімназії в Запорізькому району: наслідки ворожої атаки, — ФОТО, ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя