Окупанти переведуть у «гарячий стан» шостий енергоблок Запорізької АЕС | Новини Запоріжжя

Декілька тижнів тому військовий російської окупаційної армії перевели енергоблок №4 на Запорізькій атомній електростанції в «гарячий стан», що є порушенням умов ліцензії та вимог «Енергоатому». Через злочинні дії окупантів на цьому енергоблоці стався інцидент із витоком води з першого контуру до другого. Радіологічного викиду у довкілля не було.

Про це повідомляють в «Енергоатомі»

Витік води стався через порушення цілісності третього парогенератора, розташованого в герметичній оболонці блоку. Отже, окупаційне керівництво почало переведення 4-го енергоблоку Запорізької АЕС у стан «холодної зупинки».

Впродовж трьох днів російські окупанти переведуть енергоблок №6 Запорізької атомної електростанції у стан «гарячої зупинки». Що є ще одним порушенням.

«Некомпетентне нелегітимне «керівництво» ЗАЕС від Росатома послідовно виводить блоки захопленої станції з ладу. І цей злочин із навмисним пошкодженням обладнання 4-го енергоблоку, яке призвело до порушення цілісності вже трьох із пʼяти наявних фізичних бар’єрів на шляху розповсюдження радіації, витоку потенційно радіоактивної води першого контура за встановлені межі, пошкодження дороговартісного обладнання першого контура, буде розслідуваний», – наголосив президент «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» у тимчасово окупованому Енергодарі російська окупаційна влада помітно активізувалася. Ворог перевіряє документи у мирних жителів та погрожує забирати до катівень, людей з українськими документами. На вулицях міста чимало окупантських спецавтомобілів РЕБ, за допомогою яких вони пеленгують звʼязок

Забруднення Дніпра, погіршення якості води та осушення Каховського водосховища: у Держекоінспекції розповіли про наслідки російського вторгнення для Запоріжжя

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя