Окупанти готують мобілізацію у захоплених містах Запорізької області

Окупанти готують мобілізацію у захоплених містах Запорізької області.

Окупанти готують мобілізацію у захоплених містах Запорізької області. Ілюстративне фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

На тимчасово окупованих Росією територіях Херсонської та Запорізької областей РФ проводить заходи мобілізаційної підготовки до лав російського війська. Росіяни створили так звані «федеральні комісаріати».

Про це в неділю, 24 вересня, повідомили у Центрі національного спротиву. Загарбники почали створювати фейкову систему військового обліку призовників та військовозобов’язаних чоловіків серед мешканців тимчасово окупованих населених пунктів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, російські пропагандисти та окупаційні адміністрації на своїх пропагандистських ресурсах у мережі регулярно публікують оголошення з вимогами до чоловіків призовного віку та військовозобов’язаних надати копії своїх документів та особисті дані для того, щоб стати на «тимчасовий облік» у фейкових «військових комісаріатах», створених Кремлем. 

Місцевим на тимчасово окупованих територіях також приходять повістки з вимогою з’явитися до районних адміністрацій та стати на «військовий облік».

У Центрі національного спротиву зазначили, що такі дії окупантів є злочином. Кожен крок ворога фіксується і надалі кожен причетний відповідатиме.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя