Оформляли ухилянтам фіктивну інвалідність: у Запоріжжі судитимуть медпрацівників | Новини Запоріжжя

До суду направлено обвинувальний акт щодо 4 медичних працівників, які допомагали ухилянтам виїхати за кордон. За 6500 доларів вони оформлювали фіктивні медичні довідки чоловікам призовного віку.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі та Національній поліції Запорізької області.

В одній із приватних клінік Запоріжжя лікар оформлював довідки медико-соціальної експертизи про встановлення групи інвалідності, вносив до медичних карт амбулаторних хворих неправдиві відомості про проходження курсу лікування. Ціна такої «послуги» — 6500 доларів. Інші троє фігурантів справи шукали «клієнтів», передавали їм фіктивні медичні документи та отримували гроші за це.

Також під час обшуку кабінету 35-річного лікаря правоохоронці вилучили понад 80 боєприпасів, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Обвинуваченим інкримінують ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, здійснене за корисливими мотивами» Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Лікаря також звинувачують у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 366 «Службове підроблення» та ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Масово «фабрикували» справи проти патріотів та грабували людей під час «обшуків»: колаборантам із Запорізької області повідомлено про підозру

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя