Новий очільник Запорізької ОВА Іван Федоров розповів, чому не склав повноваження мера

Новий очільник Запорізької ОВА Іван Федоров розповів, чому не склав повноваження мера.

Новий очільник Запорізької ОВА Іван Федоров розповів, чому не склав повноваження мера. Ілюстративне фото: zoda.gov.ua

4 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Івана Федорова очільником Запорізької військової адміністрації. Новопризначений начальник ЗОВА розповів, чому не склав повноваження міського голови Мелітополя.

Як розповів Федоров під час першої пресконференції, він обраний міський голова, якого обрали мешканці Мелітополя. Він буде виконувати обов’язки військової адміністрації і має можливість піти у відпустку в якості мера.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

— Я – обраний міський голова, мене обрали мешканці міста Мелітополя. Сьогодні є задача, яку поставив Верховний Головнокомандувач: зайняти цю посаду. На час виконання буду виконувати обов’язки голови військової адміністрації. Я маю таку можливість піти у відпустку. Це точно ніяк не вплине на функціонування всієї мелітопольської команди, – розповів Федоров.

Федоров зазначив, що в історії Запорізької області не було такого, щоб голову Запорізької ОДА призначали на тривалий час.

Нагадаємо, після переходу Івана Федорова на нову посаду обов’язки міського голови тимчасово окупованого Мелітополя виконуватиме його перший заступник Ірина Рудакова. На час воєнного стану і на період призначення головою Запорізької ОВА Іван Федоров пішов у відпуску з посади міського голови без збереження заробітної плати.

Зазначимо, що найбільше на посаді голови обласної адміністрації за весь час незалежності України пропрацював Костянтин Бриль – майже три роки ( 22 квітня 2016 року – 11 червня 2019 року).

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя