«Народні ополченці» та «казаки»: у Запорізькій області окупанти набирають людей у «добровольчі» підрозділи | Новини Запоріжжя

Російська окупаційна влада раніше повідомляла про створення, нібито, добровольчих формувань. Мешканців окупованих територій записують до підрозділів для «охорони порядку» у тилу.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

«У Бердянську знайшли два десятки зрадників з усього району та оголосили їх «народними ополченцями». У Токмаку шукають охочих вступити до «казаків», — написав Іван Федоров.

За заявами окупантів, учасники так званих «добровольчих формувань» охоронятимуть порядок у тилу. Проте мера Мелітополя впевнений, що їх відправлятимуть на фронт, оскільки втрати ворога на полі бою великі, а росіян охочих воювати все менше. Він також зазначив, що у РФ посилили покарання за ухилення від мобілізації.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», самопроголошений губернатор Запорізької області Євген Балицький оголосив про створення «народного ополчення». На службу прийматимуть людей різного віку та будь-якої спеціальності. Оскільки черги у «добровольчі формування» немає не виключена примусова мобілізація.

На Запоріжжі збільшилась кількість загарбників, — ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя