Налагоджував зв’язок російським спецслужбам та передавав дані ФСБ: повідомлено про підозру мешканцю Енергодару | Новини Запоріжжя

Власник інтернет-провайдера після окупації Енергодару працює на російських загарбників. На окупованих територіях він вимикав українських операторів мобільного зв’язку від базових станцій. Це мало забезпечити агресорам контроль маршрутизації GSM та Інтернет-трафіку.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Колаборант також організував захоплення обладнання та телекомунікаційних мереж проукраїнських інтернет-провайдерів та операторів зв’язку. Фігурант справи розпочав будівництво мережі підключення до російського інтернет-сегменту з паралельним відключенням абонентів від доступу до українських телекомунікаційних мереж.

Крім того, він тісно співпрацює з ФСБ РФ та передає їм інформацію зі своїх мереж.

Разом із російськими військовими колаборант також «віджимав» майно, машини та коштовності у проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців.

Фігуранту справи повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 «Провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором» та ч. 1 ст. 111-2 «Пособництво державі – агресору» Кримінального кодексу України.

Довічне ув’язнення загрожує двом бойовикам, які намагалися прорвати позиції ЗСУ під Роботиним

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя