Ліквідовану у Бердянську колаборантку, яка залякувала та тероризувала людей, загарбники нагородили орденом посмертно | Новини Запоріжжя

На початку березня в тимчасово окупованому Бердянську була ліквідована колаборантка і членкиня дільничної виборчої комісії з правом вирішального голосу Олена Ільїну. Зараз проросійські пабліки пишуть, що сьогодні, 3 квітня, зрадницю нагородили посмертно.

Російський диктатор видав указ про нагородження зрадниці «орденом за мужність та відвагу, проявлені при виконанні громадянського обов’язку». Щоправда, посмертно.

«Жінка пішла на службу до окупантів та була членом фейкової виборчої комісії №260 у Бердянську. 6 березня у місті пролунав гучний вибух, внаслідок якого було ліквідовано зрадницю», — написала Вікторія Галіціна, очільниця Бердянської міської військової адміністрації.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», після окупації Бердянська жінка, а також її дорослий син та чоловік почали працювати на загарбників. Жінка отримала посаду «заступниці мера з питань економіки, агросектору та фінансів», а її син Микита Самойленко (який до того працював прибиральником) отримав посаду в адміністрації «окупантів».

Відносно зрадниці українські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.

Щоб вислужитись перед московитами зрадниця залякувала та тероризувала бердянців, примушуючи їх брати участь у незаконному фейковому голосуванні.

На Запорізькому напрямку захисники завдали удари по центру управління РЕБ, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя