Ліквідовано ворожі штаби, жива сила й склади з боєкомплектами: «бавовна» в Запорізькій області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області цього тижня були ліквідовані склади з боєкомплектами, жива сила й техніка. Також знищені штаби російських загарбників й центри прийняття рішень, які важливо для координації та управління військами на Запорізькій лінії фронту.

Про це в етері повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

У вівторок, 19 вересня, близько 9:00 ранку у тимчасово окупованому Мелітополі пролунало шість надпотужних вибухів. Майже всі удари були завдані в ціль — захоплений російськими окупантами Моторний завод, де ворог облаштував свою військову базу.

«Там було не лише скупчення військової техніки, складу боєприпасів, а також там знаходився штаб де ворог облаштував свій командний пункт, в якому знаходилось вороже керівництво, яке більше не зможе протидіяти нашим Збройним силам України», — сказав Іван Федоров.

Ліквідували цього тижня й ворожий склад техніки в селище Тракторне Василівського району. Після удару ворожі боєприпаси детонували щонайменше 5 годин. За словами Івана Федорова, це був стратегічний запас боєприпасів для ворога, розташований за 15-20 кілометрів від Запорізької лінії фронту. Саме з цього складу ворог поповнював свої запаси.

«Ліквідовано, ще одну військову базу в селищі Пришиб Мелітопольського району. Звідти також вивозили величезну кількість «200-х» та «300-х». Мешканці, які залишились на тимчасово окупованих територіях, повідомляють що одразу ворог почав якомога швидше бігти по полях і посадках, щоб врятуватися», — розповів Федоров.

«Прорвали оборону на лівому фланзі»: ЗСУ просуваються вперед у Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя