Коворкінг, ігро-room та бібліо-кафе: у Запоріжжі відкрили сучасну сімейну бібліотеку, — ФОТО | Новини Запоріжжя

В Південному мікрорайоні Запоріжжя відкрили оновлену бібліотеку, яка до реконструкції обслуговувала близько чотирьох тисяч читачів.

Наразі фонд бібліотеки, що розташована на вулиці Володимира Українця, 4, налічує понад 13 тисяч примірників. Також у закладі працює сервіс Е-книга, є доставка книг на замовлення, а також забезпечено вільний доступ до інтернету.

В ході реконструкції в бібліотеці облаштували зони для презентацій, коворкінгу, відпочинку, ігро-room та бібліо-кафе. Зараз тут можна буде проводити літературні події, фото- та артвиставки. На базі закладу також працюватиме художня школа. 

При реконструкції були впроваджені всі вимоги архітектурної доступності, безбар’єрності для різних категорій користувачів: облаштовано пандус, вбиральню, проходи для зручності пересування читачів на візках, повністю оновлений фасад будівлі та обладнано художню школу.

«Я ходжу в бібліотеки постійно. І не можна назвати це просто бібліотекою. Це районний маленький культурний центр, де можна зайняти дитину, де можна знайти самому щось цікаве, можна працювати у коворкінгу. Ці багатофункціональні бібліотеки – осередки культури і круто, що вони створені в нашому місті. Наша задача зараз їх підтримувати, розвивати, наповнювати новим книжковим фондом. Організовувати нові заняття для дітей — адже тут ще є і художня школа. Нам треба берегти те, що ми створили і надалі розвивати»,— сказала Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови на відкритті.

Стало відомо, хто став новим директором Запорізького обласного центру молоді

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя