Карта бойових дій в Україні 5 березня

Карта бойових дій в Україні 5 березня.

Карта бойових дій в Україні 5 березня. Фото:

Сьогодні, 5 березня, в Україні розпочався 741 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська намагаються прорвати українську оборону, щоб окупувати більше територій, ЗСУ контратакують.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 5 березня.

У Головному управлінні військової розвідки України повідомили, що 4 березня невідомі підірвали вибухівку та серйозно пошкодили російський залізничний міст через річку Чапаєвка під Чапаєвськом Самарської області.

Російські війська нещодавно підтвердили наступ у районі Бахмута, Авдіївки та Донецька на тлі позиційних боїв, що продовжуються, по всій лінії фронту.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на захід від Бахмута на тлі позиційних боїв, що продовжуються, в цьому районі 4 березня. На геолокованих кадрах, опублікованих 3 березня, видно, що російські війська просунулися до Іванівського (на захід від Бахмута).

Українські та російські джерела повідомили, що позиційні бої продовжуються у таких районах:

  • на північний захід від Бахмута в районі Богданівки;
  • на південний захід від Бахмута в районі Кліщівки та Андріївки; 
  • на південь від Бахмута в районі Новоселівки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

На геолокованих кадрах, опублікованих 4 березня, видно, що російські війська просувалися бурелом на південь від Орлівки (на захід від Авдіївки) біля дороги Орлівка-Тоненьке (на захід від Авдіївки).

Повідомляється, що під Бердичами бойові дії ведуть підрозділи російської 30-ї мотострілецької бригади (2-а загальновійськова армія, Центральний військовий округ).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Донецька на тлі позиційних боїв, що продовжуються, на захід і південний захід від міста 4 березня. На геолокованих кадрах, опублікованих 4 березня, видно, що частини російської 155-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот) просунулися до центральної Новомихайлівки (на південний захід від Донецька).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Українські та російські джерела повідомили, що позиційні бої тривали в районі Роботина та Вербового (на схід від Роботина).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя