Карта бойових дій в Україні 20 липня

Карта бойових дій в Україні 20 липня -

Карта бойових дій в Україні 20 липня — фото: facebook.com/32OMB

Сьогодні, 20 липня, в Україні розпочалася 512-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 20 липня.

Українські війська 19 липня вели контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту і досягли успіхів на них. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 липня, показують, що українські війська досягли успіху поблизу Андріївки (10 кілометрів на південний захід від Бахмута). 

Карта бойових дій 20 липня –Карта бойових дій 20 липня – Фото: understandingwar.org

Повідомляється, що українські сили здійснили наземні атаки в районі Кремінної та не досягли жодних підтверджених успіхів 19 липня. Російське МО заявило, що українські сили безуспішно атакували частини російського Центрального угруповання військ поблизу Кармазинівки, Шепілового, Білогорівки та Кремінної Луганської області.

Карта бойових дій 20 липня –Карта бойових дій 20 липня – Фото: understandingwar.org

19 липня українські війська продовжували контрнаступальні дії на північному та південному флангах Бахмута, на окремих ділянках здобули успіхи. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 липня, показують, що українські сили просувалися на захід від Андріївки (10 кілометрів на південний захід від Бахмута). Генштаб України повідомив, що українські сили продовжували наступальні дії на північ і південь від міста Бахмут і змусили російські війська відступити з позицій на північний схід від Оріхово-Василівки.

Повідомляється, що 19 липня українські війська продовжували обмежені наступальні дії вздовж фронту Авдіївка-Донецьк і досягли успіхів. У Міноборони РФ повідомили, що російські підрозділи Південного угруповання військ відбили українські атаки поблизу Сіверного, Первомайського, Невельського і Мар’їнки.

Карта бойових дій 20 липня –Карта бойових дій 20 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 20 липня –Карта бойових дій 20 липня – Фото: understandingwar.org

19 липня російські сили здійснили наземні атаки в районі кордону на західній частині Донецької та східній частині Запорізької областей, і російські джерела стверджували, що вони досягли прогресу. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Рівнополя, Новодарівки та на північ від Приютного. Українські сили продовжували контрнаступальні операції в західній частині Запорізькій області та, як повідомляється, 19 липня здійснили просування в цьому районі. Шершень повідомив, що українські сили просунулися більше ніж на кілометр до Мелітополя.

Російські джерела продовжують поширювати кадри, які вказують на те, що українські війська утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області. Декілька російських військових блогерів розширили кадри, які нібито показують, як українські сили намагаються висадити катери та підкріплення біля Антонівського мосту, припускаючи, що українські сили продовжують утримувати позиції в цьому районі.

Карта бойових дій 20 липня –Карта бойових дій 20 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 20 липня –Карта бойових дій 20 липня – Фото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя