Карта бойових дій в Україні 17 липня

Карта бойових дій в Україні 16 липня -

Карта бойових дій в Україні 16 липня — фото: Getty Images/Anton Petrus

Сьогодні, 17 липня, в Україні розпочалася 509-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 17 липня.

Українські сили проводили контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту і, як повідомляється, досягли успіхів. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 липня, показують, що українські сили досягли успіхів на північний захід від Старомайорського (9 кілометрів на південь від Великої Новосілки), у західній частині Донецької та східній частині Запорізької областей. Речник українського Таврійського угруповання військ майор Валерій Шершень повідомив, що українські сили просунулися на 1 кілометр у невстановленому районі на Бердянському напрямку.

Карта бойових дій 17 липня –Карта бойових дій 17 липня – Фото: understandingwar.org

Українські війська продовжують обстріли російських тилових районів в окупованій Луганській області. Російські джерела звинуватили українські війська в тому, що вони обстріляли місто Луганськ ракетами Storm Shadow 16 липня. Геолокаційні кадри показують хмари диму, що піднімаються з околиць міста, а одне російське джерело стверджує, що українські сили вразили шахту «Мачинська» на південний захід від міста. Українське джерело припустило, що українські сили могли завдати удару по складу боєприпасів. 

Карта бойових дій 17 липня –Карта бойових дій 17 липня – Фото: understandingwar.org

Українські сили продовжували контрнаступальну операцію поблизу Бахмута і, як повідомляється, просунулися 16 липня. Деякі російські джерела, у тому числі джерело, пов’язане з «Вагнером», стверджували, що українські сили звільнили Залізнянське (10 кілометрів на північний захід від Бахмута), укріплений район на захід від Андріївки (9 кілометрів на південний захід від Бахмута), а також частину височини біля Кліщіївки (7 кілометрів на південний захід від Бахмута). 

Російські війська продовжували наземні атаки на лінії Авдіївка-Донецьк і не просувалися 16 липня. Генштаб України повідомив, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки поблизу Первомайського, Мар’їнки і Новомихайлівки.

Карта бойових дій 17 липня –Карта бойових дій 17 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 17 липня –Карта бойових дій 17 липня – Фото: understandingwar.org

Українські війська 16 липня проводили контрнаступальні дії на заході Запорізької області та не робили підтвердженого просування в цьому районі. У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують вести контрнаступальні дії на Мелітопольському напрямку.

Російські джерела стверджували, що українські сили продовжують діяти на східному (лівому) березі Херсонської області в районі Антонівського мосту, і не повідомили про будь-які російські або українські наступи в цьому районі. Російський військовий блогер стверджував, що російські сили не змогли витіснити українські сили з позицій біля Антонівського мосту протягом останнього тижня через сильні обстріли.Карта бойових дій 17 липня –Карта бойових дій 17 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 17 липня –Карта бойових дій 17 липня – Фото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя