Жодного вцілілого будинку: як зараз виглядає Оріхів, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Без електрики, газопостачання, опалення та води два роки виживають мешканці Оріхова. По прифронтовому місту ворог щодня гатить з артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіації та атакує безпілотників. За словами Микола Вініченко, начальник міської військової адміністрації, місто зруйновано на 90%.

Як наразі виглядає «міцний горішок» показали журналісти «Відбудови.Запоріжжя».

В Оріхові не залишилось жодного вцілілої будівлі. Ворог нещадно гатить по місту, часто завдаючи удари хаотично. Приватний сектор сильно пошкоджений артилерією і місцями знищений вщент ворожими керованими авіаційними бомбами. Місцеві мешканці кажуть, що найбільша загроза — КАБи. Від їхніх ударів важко почуватися в безпеці навіть в укриттях.

Не дивлячись на численні щоденні ворожі обстріли в місті і досі мешкають люди. Переважно — пенсіонери, які не хочуть залишати своє майно чи не мають можливості виїхати. Представники влади, профільних служб і волонтери доставляють в місто гуманітарну допомогу. Мирні мешканці кажуть, що не відчувають дефіциту продуктів і інших необхідних речей, бо регулярно отримують допомогу від благодійників.

Попри це оріхівці не втрачають людяності та опікуються тисячами тварин, чиї господарі виїхали з міста. Корм чотирилапим передають громадські організації. Місцеві мешканці кажуть, що за два роки повномасштабного вторгнення тварини розмножились і їх стало набагато більше. Частина з них мають поранення та контузії.

Оріхівці вірять, що українським захисникам вдасться вигнати ворога назавжди з навколишніх сіл. Щоб це пришвидшити, вони воюють, волонтерять і допомагають військовим і один одному.

Гатили з авіації, РСЗВ та атакували дронами: внаслідок ворожих обстрілів поранено мирного мешканця

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя