Життя на окупованій території Запорізької області після псевдовиборів: обшуки, стеження та підготовка до мобілізації | Новини Запоріжжя

Після так званих «виборів» на тимчасово окупованій території Запорізької області загарбники продовжують працювати над мобілізацією чоловіків, проводити обшуки та слідкувати за місцевими мешканцями.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

За його словами, спочатку всіх, хто був вимушений отримати ворожий паспорт, змусили йти до «воєнкомату». Тепер звіряють дані та планують подворові обходи для формування резерву на передову.

Окупанти проводять обшуки в Мелітополі. Шукають тих, хто, ймовірно, співпрацює з Силами оборони України.

Також, за повідомленням активістів «Жовтої стрічки» з окупованого Мелітополя, загарбники вилучають українські книги.

Окрім цього, окупанти збільшили кількість обладнання для моніторингу приватних розмов місцевих мешканців. Ведеться прослуховування на вулицях, зупинках, у закладах, а телефонні дзвінки прослуховують в автоматичному режимі та за ключовими словами.

«Вкотре наголошую: за можливості виїжджайте з тимчасово окупованої території. Адже це може врятувати вам життя», — зазначив голова ЗОВА.

Нагадаємо, з 15 по 17 березня на тимчасово захоплених територіях України проводили фінальний етап незаконних так званих «президентських виборів РФ». Їх засудила цивілізована світова спільнота, зокрема США, Великобританія та ЄС.

Формувала списки проукраїнських мешканців Мелітопольського району: суд заочно виніс вирок колаборантці

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя