Як створюється сталь: фотографи показали роботу запорізьких металургів із середини, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Тиждень тому фотографи Костянтин та Влада Ліберови отримали дозвіл попрацювати у цехах заводу «Запоріжсталь». Вони стали свідками всього процесу перетворення чавуну на сталь і показали роботу металургів.

Про це повідомляють фотографи на своїй сторінці.

Чавун перетворюють на сталь при надвисоких температурах. Під час «блекаутів» запорізьким металургам було особливо складно працювати. Доменну піч не можна зупинити ні на хвилину – якщо чавун усередині застигне, розтопити піч знову практично неможливо.

«Сам по собі процес виготовлення сталі – дуже цікавий, особливо зараз, коли виробництво такого масштабу продовжує свою роботу під час війни, в місті, яке постійно страждає від російських ракет», — написали Ліберови.

Фотографи зазначили, що працівники заводу немов самі створені зі сталі та виконують свою роботу попри все. Працюють навіть під час «повітряних тривог», адже деякі процеси не можна залишати без нагляду.

«Наша екскурсія тривала всього пару годин, але в кінці дня ми відчували себе не дуже: високі температури у літню спеку, продукти горіння – все це дало про себе знати ввечері», — кажуть фотографи.

Костянтин та Влада зазначили, що, перебуваючи на «Запоріжсталі», постійно думали про завод, чиї печі назавжди зупинилися — «Азовсталь». Деякі колишні співробітники маріупольського заводу зараз працюють на запорізькому. Але більшість після пережитого в Маріуполі не змогли продовжити роботу через тяжкий психологічний стан під час тривог та обстрілів Запоріжжя.

««Азовсталь», який більший за «Запоріжсталь», став осередком вирішальної битви за Маріуполь. Страшно уявити, якою жорстокою була та битва, адже територія заводу, попри загальну думку – дуже сумнівне укриття: більше уламків, більше елементів, які можуть обвалитися», — зазначили Ліберови.

Володимир Зеленський відвідав Запорізьку область: подробиці, — ФОТО, ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя