Холод та обстріли змусили покинути оселю: з прифронтового Степногірська евакуювали літню жінку, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

У Степногірську Запорізької області наразі залишаються близько 900 місцевих жителів. Без газу та опалення з настанням морозів жити людям стало ще складніше. А через підвищення інтенсивності обстрілів ситуація склалася вкрай нестерпна. Це й змусило 75-річну Тетяну Петрівну наважилась на евакуацію.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Жінка вже кілька разів виїжджала до Запоріжжя, але через те, що дуже сумувала за домівкою, поверталася. І це попри те, що внаслідок ворожого обстрілу серйозно пошкоджено її будинок, а сама вона отримала травму.

«Наша багатоповерхівка знаходиться в найбільш небезпечному районі Степногірська, і на весь під’їзд я залишилася сама», — із сумом розповідає жінка.

Вона додає, що окупанти дуже часто обстрілюють селище.

«Неподалік від нашого будинку впала авіабомба, залишилася величезна вирва. Тоді я подумала, що коли вона, не дай Боже, потрапить у наш будинок — зруйнує всі поверхи… Саме тоді й вирішила виїжджати до Запоріжжя з поліцейськими. Нехай мій дім «воює»… Я дуже його прошу, щоб він тріщин не давав», — вже дорогою до Запоріжжя розповідає Тетяна Петрівна.

У Степногірську жінка прожила понад 30 років. Про перші дні повномасштабного вторгнення розповідає з жахом, бо тоді багато хто не міг повірити в те, що відбувається: «Ми не вірили, що Росія могла так напасти на Україну».

Зараз у її квартирі повністю відсутні опалення та вода, часто зникає світло.

«А по сусідньому будинку нещодавно вдарили росіяни. Вони вже багато квартир порозбивали, людей повбивали… На дорозі ми довго не стоїмо, постійно прислухаємося до звуків. Уявляєте, приїхав хлопець, стояв коло під’їзду… Раз — і вбили», — каже Тетяна Петрівна.

Після прибуття до безпечного місця вона не може стримати сліз, адже сумує за своїм житлом і селищем, в якому фактично залишилося все її життя. Щиро подякувавши поліцейській евакуаційній групі за допомогу, впевнено заявляє, що вірить у перемогу України, а після — планує обов’язково повернутися додому.

Евакуаційна група поліції Запоріжжя закликає мешканців прифронтових населених пунктів евакуюватися на безпечну територію, адже від цього рішення залежать ваша безпека та життя.

Збільшили площу укриття до 375 «квадратів»: у навчальному закладі Шевченківського району Запоріжжя відремонтували ще одне укриття, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя