Ексзаступник начальника відділу облМВС працював на ворога: здавав розташування оборонно-промислових підприємств Запоріжжя, — ФОТО | Новини Запоріжжя

У власному будинку затримали колишнього заступника начальника відділу колишнього обласного управління Міністерства внутрішніх справ, який пішов зі служби у 2014 році. Експравоохоронець працював на Головне управління штабу Збройних сил РФ.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Експравоохоронця завербував колишній одногрупник, який зараз є кадровим військовим Міноборони Росії, ще на початку повномасштабного вторгнення. З осені минулого року російський агент активно виконує ворожі завдання.

Зловмисника цікавили місцеві заводи, які виробляють боєприпаси для важкої бронетехніки та ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ. Він також відстежував місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки у Запоріжжі. Об’їжджаючи обласний центр на громадському транспорті, він приховано знімав об’єкти, де могли б базуватися українські війська чи виробництва засобів ураження.

Всю інформацію кремлівський агент передавав зашифрованими словами в анонімному чаті месенджера.

Фігуранта справи затримали у його власному будинку та вилучили мобільний, який він використав для фіксації українських об’єктів та комунікації куратором.

Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 «Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану» Кримінального кодексу України. Нині він під вартою. Фігуранту загрожує довічне ув’язнення.

Допомагали встановити контроль над людьми: у держзраді підозрюють трьох експоліцейських із Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя