Дружину настоятеля храму УПЦ МП підозрюють у наведенні ракет на позиції ЗСУ біля Запоріжжя, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Служба безпеки затримала церковну хористку та дружину настоятеля місцевого храму УПЦ (МП). За даними слідства, вона коригувала повітряні атаки РФ по Запоріжжю та очікувала повної окупації регіону.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Встановлено, що за її координатами окупанти намагались уразити місця базування Сил оборони поблизу Запоріжжя. Насамперед ворога цікавили пункти тимчасової дислокації підрозділів ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

За даними СБУ, жінка ще з початку повномасштабного вторгнення РФ підтримувала злочинні дії окупантів і сподівалась на захоплення всього південного регіону України. Вона неодноразово розповідала про це телефоном своїм знайомим з Москви.

Згодом вона почала відслідковувати місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ на території громади. Отриману інформацію месенджером передавала своїм знайомим в РФ, які потім «звітували» про це представникам російських спецслужб.

Підозрювану затримали у власному помешканні в одному із селищ неподалік Запоріжжя. Під час обшуків знайшли телефон, яким вона передавала закриту інформацію.

Їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

У Запоріжжі пошкодили дві меморіальні дошки на честь загиблих бійців: причетних розшукують

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя