До двох тисяч доларів за довідку: запорізьку лікарку обвинувачують в оформленні інвалідності ухилянтам, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови однієї з районних медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) за фактом вимагання та одержання хабарів (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

За даними слідства, після введення в Україні воєнного стану лікарка одного з медзакладів Запоріжжя налагодила схему незаконного збагачення. За виготовлення висновку про встановлення групи інвалідності вона систематично отримувала гроші як від пацієнтів з медичними показниками, так і від ухилянтів. Для останніх цей документ надавав можливість безперешкодного виїзду за кордон.

Вартість цієї послуги становила від тисячі до двох тисяч доларів США. Жінку викрили після отримання чергової винагороди у дві тисячі доларів США та 5 тисяч гривень.

Під час обшуків у неї вдома вилучено майже 90 тисяч доларів та понад півмільйона гривень, чорнові записи та інші докази.

Досудове розслідування проводили слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, у Запоріжжі викрили чергову схему фальсифікації довідок для ухилянтів.

Мешканці Запоріжжя чули вибухи, ворог поцілив по місту двома ракетами: що відомо

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя