Де у Запоріжжі діє заборона на купання та чому: подробиці | Новини Запоріжжя

У річці Дніпро та на кар’єрах діє заборона на купання. Фахівці регулярно роблять заміри у відкритих водоймах й наразі вони не відповідають нормам.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Проведений аналіз на загальне мікробне забруднення води в Наталієвському та Передаточному кар’єрах показав невтішні результати. Згідно з дослідженнями, забруднена вода в кар’єрах несе небезпеку населенню. 

«Зафіксовано перевищення норми лактозопозитивної кишкової палички в 14 разів. Також зафіксовано перевищення кількості колі-фагів в 6,5 раза. Цей показник свідчить про свіже фекальне забруднення водойм від хворих або від носіїв гострих кишкових хвороб. Наявність колі-фагів вказує на загрозу захворіти на інфекційні захворювання та гепатит типу «А» з водним фактором передачі», — йдеться у повідомленні.

Головний санітарний лікар області Тарас Тищенко повідомив «Суспільному», що жодна з водойм у Запоріжжі не відповідає санітарним нормам.

«Центральний пляж — ліва і права сторона — там перевищення за індексом лактозо-позитивної кишкової палички майже у 300 разів. Дещо менші, але також наднормативні значення ми отримуємо при досліджені проб води річки Дніпро на Правобережному пляжі», — каже Тищенко.

У Запорізькій міській раді повідомляють, що на територіях Центрального та Правобережного пляжів розмістили таблички про заборону відвідування пляжів та щити з інформацією про заборону купання. Там також проводиться радіотрансляція з повідомленням про погіршення якості річкової води та рекомендацією обмежити купання.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» цьогоріч прийнято рішення про заборону початку пляжного сезону у Запоріжжі та області. Крім того, у заповіднику «Хортиця» попередили про заборону на відвідування островів біля греблі Дніпровської ГЕС.

Порожні пляжі й одиниці туристів: як проходить курортний сезон в окупованій Кирилівці.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя