Де в Україні отримати професійну військову освіту: перелік вищих навчальних закладів

Де в Україні отримати професійну військову освіту: перелік вищих навчальних закладів -

Де в Україні отримати професійну військову освіту: перелік вищих навчальних закладів — фото: 24tv.ua

Сьогодні в час коли в Україні йде війна потреба у кваліфікованих військових як ніколи велика. RADA.zp.ua розповість, де в Україні знаходяться ВНЗ, що готують воєнних фахівців.

На військову службу на посади курсантів до ВВНЗ, підрозділів приймаються громадяни України за власним бажанням (як юнаки так і дівчата), які закінчили загальноосвітні навчальні заклади, склали вступні іспити, а також придатні до військової служби за станом здоров’я і віком:

  • цивільна молодь віком від 17 до 30 років, в тому числі ті, яким 17 років виповнюється в рік зарахування на навчання;
  • військовослужбовці та військовозобов’язані віком від 18 до 30 років, які не мають військових звань офіцерського складу. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Що потрібно для вступу до військового ВНЗ:

  • Подати заяву та комплект документів до військкомату.
  • Пройти конкурсний відбір або скласти іспити у ВНЗ.
  • Пройти психологічне обстеження та медичний огляд.
  • Скласти нормативи з фізичної підготовки.

Національний університет повітряних сил імені Кожедуба

Місце знаходження: Харків.

Престижний військовий виш, в якому готують військових льотчиків, пілотів бойових гелікоптерів, командирів підрозділів протиповітряної оборони Сухопутних військ та інших висококласних фахівців.

На базі вишу також є Інститут цивільної авіації та факультет післядипломної освіти.

Національна академія Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного

Місце знаходження: Львів.

Тут готують військових фахівців тактичного рівня. У виші можна стати командиром підрозділів механізованих та танкових військ, командиром підрозділів артилерії та інженерних військ. Також у виші навчають спеціалістів з систем та пристроїв ракетних комплексів, з комплексів та приладів артрозвідки, з озброєння та техніки інженерних військ тощо.

Військова академія

Місце знаходження: Одеса.

У цьому виші йде підготовка командирів підрозділів десантно-штурмових військ та підрозділів морської піхоти, командирів відділень спеціальних операцій, розвідників та фахівців забезпечення.

Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут

Місце знаходження: Київ.

Цей виш буде особливо цікавим для тих, хто любить ІТ-технології і хоче реалізувати свій потенціал у лавах ЗСУ. Тут готують різноманітних фахівців з комунікаційного та програмного забезпечення.

Військовий інститут імені Сергія Корольова

Місце знаходження: Житомир.

Ще один військовий виш із прив’язкою до ІТ. Тут можна навчитися радіоелектронної розвідки, космічної розвідки, управління космічними апаратами, управління безпілотними літальними апаратами (дрони), технічного захисту інформації тощо.

Військовий інститут танкових військ Національного технічного університету «Харківського політехнічного інституту» 

Місце знаходження: Харків.

Один з провідних та найбільших технічних ЗВО України. Є основною базою підготовки професійних кадрів для танкових військ України. Тут навчають курсантів на такі офіцерські посади як фахівці танкових військ інженерного профілю та фахівці з радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки військ.

Військовий інститут Національного університету імені Тараса Шевченка

Місце знаходження: Київ.

Цей виш готує переважно фахівців цивільного напрямку: військових журналістів, військових психологів, військових перекладачів, військових фінансистів, військових аудиторів, фахівців з інформаційно-пропагандистської та розвідувально-інформаційної роботи, військових юристів та інших.

Інститут Військово-Морських сил Національного університету «Морська академія»

Місце знаходження: Одеса.

Тут проводиться навчання фахівців з експлуатації енергетичних установок, фахівців з радіоелектронних комплексів, комплексів і систем корабельного та берегового озброєння, фахівців з пошуково-рятувальних, водолазних та аварійних робіт у морі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя