ДБР повідомило про підозру у держзраді екснардепу від ОПЗЖ Рабіновичу

ДБР повідомило про підозру у держзраді екснардепу від ОПЗЖ Рабіновичу -

ДБР повідомило про підозру у держзраді екснардепу від ОПЗЖ Рабіновичу — фото: facebook.com/vadim.rabinovich.39

Депутат розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Як повідомили в Державному бюро розслідувань, Вадим Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю вдавався до маніпулятивних висловлень, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Крім цього, його дії породжували мотиви для російської пропаганди, допомагали керівництву РФ досягати своїх військово-політичних цілей.

Наразі Вадим Рабінович перебуває в Ізраїлі, за його словами, «на офіційне запрошення парламенту Ізраїлю на зустріч із парламентаріями». Також відома інформація, що він виїхав з України ще до початку повномастабного вторгнення, захворів там на COVID-19 і через це не зміг повернутись.

Повідомлення про підозру здійснено шляхом скерування відповідного запиту про міжнародну правову допомогу до Держави Ізраїль. Рабіновиу загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя