Дають добу для збору речей: окупанти займають будинки людей на Запоріжжі | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники продовжують «націоналізувати» квартири й будинки місцевих мешканців.

Про це повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя в етері телеканалу «Ми-Україна».

Російські окупаційні війська займають не тільки будинки й квартири, власники яких виїхали з окупованих територій регіону. Загарбники також виселяють людей з їх житла, якщо воно їм потрібно. На збори людям дають добу.

«Якщо їм потрібен якийсь будинок чи квартира, то зовсім немає значення чи проживає в ній хтось. Максимум що вони дають — добу зібрати речі та виселитись з будинків. Ми знаємо безліч таких прикладів», — зазначив Федоров.

Міський голова Мелітополя також повідомив, російські загарбники обіцяють роздавати житло російським силовикам та зрадникам, які працювали на окупантів.

Найбільше так звана «націоналізація» поширена в прифронтових містах й селищах Запорізької області. В тому числі в Токмаку, куди звозять наразі загарбників.

Наразі російські загарбники селяться у квартирах та будинках людей, які розташовані ближче до лінії фронту. Є приклади, коли під «націоналізацію» потрапили усі будинки населеного пункту. При цьому, новоприбулі окупанти жадібніші до майна.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», у тимчасово окупованому Токмаку російські військові встановлюють «зуби дракона», металеві «їжаки» та додаткові блокпости. Також у місті фіксується збільшення кількості особового складу росіян: здебільшого це буряти та ДНРівці. Росіяни також збільшили кількість патрулів й зупинок на блокпостах в місті.

На Запоріжжі окупанти захоплюють нові бази відпочинку та облаштовують місце базування вертольотів

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя