Буданов розповів, скільки зможе воювати Росія

Буданов зробив нову заяву про закінчення війни

Буданов зробив нову заяву про закінчення війни — фото: pravda.com.ua

Глава ГУР Кирило Буданов заявив, що закінчити війну цього року Україні завадили об’єктивні та суб’єктивні причини.

Як повідомив Буданов в інтерв’ю «Українській правді», більшість пояснень є державною таємницею і це не для публічного обговорення. Все стане зрозуміло з часом.

При цьому Буданов заявив, що Україна не відстає від графіка, а вибилася з нього і це «зовсім інше тлумачення».

— Не все пішло шкереберть. Давайте без уточнення та роз’яснення цього всього – ми вибилися з графіка – нехай кожен зробить свій висновок, – сказав голова розвідки.

За його словами, далі на півдні триває ведення наступальної операції, відбуваються потужні події щодо повернення Бахмута. Там ідуть запеклі бої. Буданов сказав, що він дуже сподівається, що Україна зможе до кінця року деокупувати Бахмут.

Глава ГУР сказав, що за оцінкою економіки без особливих проблем Росія може дозволити собі воювати до 2025 року. За кількістю техніки – до 2026 року максимум.

— Тобто ми виходимо з вами десь на 2025 рік. За людським ресурсом, очевидно, що їм вистачить надовго. Але хто б не казав, якщо оцінювати сукупно наш людський ресурс, то там теж надовго. У нас країна не така маленька. Інша річ, а чи готова Російська Федерація йти до верхньої межі, до останньої? За фактом, усі вони воюють мобілізованими, відчувають нестачу боєприпасів, нестачу озброєнь, – сказав Буданов.

За його словами, заморозки конфлікту не можна допускати.

– По-перше, це буде зрада людей, які залишаться на окупованих територіях. По-друге, неправильно з погляду пам’яті загиблих та тих, хто зараз воює. Можливість дипломатії буде у той момент, коли війну буде завершено, – каже голова розвідки.

Буданов вважає, що час переговорів прийде тоді, коли ми військовим шляхом повернемо наші території, або коли складаються події так, що буде чітка впевненість, що Росія реально починає виводити свої війська на межі 1991 року.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя