Бойові можливості РФ деградували на одній із ділянок Запорізького напрямку, — ISW

Бойові можливості РФ деградували на одній із ділянок Запорізького напрямку, - ISW.

Бойові можливості РФ деградували на одній із ділянок Запорізького напрямку, — ISW. Фото: eric anada, pexels.com

Бoйoві мoжливoсті рoсійських підрoзділів, які пoстійнo вoюють на Oріхівськoму напрямку в Запoрізькій oбласті, значнo пoгіршилися. Вoни більше не мoжуть прoвoдити кoнтратаки і прoтистoяти українському прoриву.

Аналітики американськoгo Інституту вивчення війни (ISW) заявили, щo міністр oбoрoни РФ Сергій Шoйгу під час нещoдавньoї селектoрнoї наради з військoвим керівництвoм Росії відзначив дивну групу рoсійських збрoйних фoрмувань, щo діють на захoді Запoрізькoї oбласті.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зокрема, Шойгу відзначив успішні оборонні операції навколо Роботиного і Вербового підрозділів 70-го гвардійського мотострілецького полку, 56-ї повітряно-десантної бригади, 56-ї повітряної армії, 56-го десантно-штурмового полку ПДВ та інших. Проте він не згадав про інші формування, які зазвичай відносять до утримання лінії Роботине-Вербове, такі як 108-й та 247-й полк (7-ма дивізія ПДВ).

За думкою фахівців, Міністерство оборони Росії систематично занижує або завищує досягнення певних командирів з метою досягнення політичних цілей Шойгу або російського військового керівництва.

Деякі з виділених Шойгу формувань постійно ведуть контратаки на лінії Роботине-Вербове, що завдає їм шкоди.

У звіті нагадують, що 26 вересня ISW зафіксував, що підрозділи 70-го гвардійського мотострілецького полку та інші формування 58-го АК (ймовірно, включаючи 291-шу гвардійську артилерійську бригаду) продовжували контратакувати поблизу Новопрокопівки, незважаючи на їх ймовірний деградований стан.

За оцінками ISW, залучення 70-го гвардійського мотострілецького полку до цих контратак свідчить про те, що бойові можливості активних елементів 7-ї дивізії ПДВ значно погіршилися, і тепер вони не в змозі виконувати всі контратаки вздовж українського прориву на Оріхівському напрямку.

Російські джерела тверджували, що російські сили провели серію контратак і слабко продовжили свій просування в районі кордону Донецько-Запорізької області 2 і 3 жовтня.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя