Агітував за відновлення УРСР в коментарях на сайті запорізького видання: СБУ повідомила про підозру чоловіку з Дніпра

Співробітники СБУ проводять обшуку в чоловіка, який виправдовує війну РФ проти України. Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру підприємцю з Дніпра, який, за даними слідства, у коментарях на сайті відомого запорізького видання агітував за відновлення УРСР, вихваляв росіян та заперечував збройну агресію РФ проти України.

Про це сьогодні, 16 квітня, повідомили в пресслужбі ЗОВА з посиланням на СБУ.

За даними слідства, приватний підприємець з Дніпра писав на сайті запорізького видання коментарі з образами на адресу підписників та адміністратора за проукраїнську позицію, вихваляв проведення так званої "спецоперації", а війну називав визвольною та закликав громадян об’єднатись у боротьбі проти "нацистів":

"Також у своїх "дописах" чоловік вихваляв політику очільника Кремля, "ностальгував" за колишнім СРСР, виправдовував захоплення частини південних регіонів України та закликав до приєднання нашої держави до складу Росії", — йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ проводять обшуки в підозрюваного. Фото: СБУ"Для конспірації своїх дій чоловік створив декілька фейкових акаунтів та представлявся молодою спортсменкою з Мелітополя".

Під час обшуку у підозрюваного вилучено мобільний телефон, з доказами протиправної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

У разі доведення провини йому загрожує обмеженням волі до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя