Обласна рада вимагає відповідальності за кожну витрачену копійку громади, — Григорій Самардак

Управління капітального будівництва Запорізької облдержадміністрації звітуватиме перед обласною радою про хід виконання графіка будівництва по всіх об’єктах, які фінансуються з обласного бюджету. Таке рішення було прийняте на вимогу голови Запорізької обласної ради Григорія Самардака в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та Ради регіонального розвитку.

Серед  решти питань порядку денного  – організація закінчення навчального 2017 -2018 року та підготовка до початку 2018-2019 навчального року, а також про об’єкти з будівництва в Запорізькій області, які планується завершити в поточному році. Виявилося, що ці питання мають спільні задачі.  Директор департаменту освіти та науки ОДА  Тетяна Озерова, озвучила проблему – в Запорізькій області на черзі до дошкільних навчальних закладів перебувають понад тисячу дошкільнят. В середньому, на 100 місць у дитячих садочках по області, в черзі – 116 малюків.

Голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак звернув увагу учасників колегії, на те, що проблема значно серйозніша, адже статистичні дані враховують лише тих малюків, які вже досягли п’ятирічного віку і потребують обов’язкового забезпечення дошкільною освітою. Тож, в реальності, дефіцит місць у дитячих садочках значно більший.

-Тільки в селищі Балабине Запорізького району на черзі перебувають 134 дитини, — зауважив голова Запорізької обласної ради. Це суттєва проблема для територій, яку вони не зможуть   вирішити самотужки. Звичайно, треба об’єднувати зусилля, бюджети всіх рівнів. Так, реконструкція садочка у  селищі ведеться за кошти обласного бюджету. Але де ефективність використання цих коштів? — наголосив Григорій Самардак.

В. о. директора Департаменту капітального будівництва ОДА Сергій Бєлевцов підтвердив, що серед проектів, завершення яких планується  в цьому році – є й дитячий садочок на 140 місць по вул.Шкільна в смт Балабине. Втім, як зауважив Григорій Самардак, його реконструкція, згідно з графіком будівництва, мала би бути завершена ще в минулому році.

—  Обласна рада сьогодні вимагає відповідальності  за кожну громадську копійку, особливо яка виділена на соціальні об’єкти, а тому питання завершення будівництва та реконструкції дитячих садочків, на особистому контролі в обласної ради, — підкреслив очільник обласного парламенту. — У мене є пропозиція: підготувати розпорядження голови облдержадміністрації по цьому питанню, доручити управлінню  капітального  будівництва підготувати графік тендерних закупівель та будівничих  робіт по всім об’єктам, які ведуться коштом обласного бюджету,  щомісячно звітувати про стан проведення цих робіт, а також раз на квартал звітувати обласній раді про стан будівництва, — заявив Григорій Самардак.

Рішення було одностайно підтримано членами колегії та Ради регіонального розвитку.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя