Через відсутність кворуму друге пленарне засідання 21-ї сесії облради не відбулось. Наступного разу депутати зберуться 26 квітня

Призначене на сьогодні друге пленарне засідання 21-ї сесії Запорізької обласної ради не відбулось через відсутність кворуму. В призначений час, об 11:00, в сесійній залі  зареєструвалось 18 депутатів (із 84-х), що не дозволило розпочати пленарне засідання сесії. Тому, користуючись Регламентом роботи Запорізької обласної ради VII скликання, головуючий на сесії перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков оголосив перерву в роботі сесії до 26 квітня 2018 року.

Коментуючи ситуацію представникам засобів масової інформації, Єгор Семенков нагадав, що з минулого засідання залишились невирішеними низка кадрових питань, і  наголосив:

— Обов’язок апарату обласної ради – провести пленарне засідання сесії. Для цього була проведена вся необхідна робота. На жаль, через низьку явку депутатів, засідання не відбулось, — сказав Єгор Семенков і висловив переконання, що 26 квітня сесія відбудеться, і кадрові питання порядку денного будуть вирішені.

Відповідаючи на питання про причини присутності в сесійній залі представників громадськості, перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков розповів, що запропонував їм викласти свої думки в письмовій формі і запросив їх на особисту зустріч.

— Ми відкриті до діалогу з представниками громадськості. Всі їх питання готові обговорювати і вирішувати, в межах компетенції. Жодного звернення, жодного листа ми не залишаємо нерозглянутими. Якщо питання не є в компетенції обласної ради, є різні форми звернення до центральних органів влади. Головне – не політизувати нашу діяльність. Обласна рада – це орган, який повинен займатись розвитком територій. Якщо депутати, постійні комісії, голова обласної державної адміністрації, збори громадян вносять пропозиції, в тому числі і ті, що стосуються політичних питань, ми виносимо їх на розгляд сесії і розглядаємо. Тому, якщо представники громадськості, які сьогодні були присутні в сесійній залі, адресують питання в установленому законом порядку, сформують свої конкретні звернення до депутатів чи до центральних органів влади, ми обов’язково їх розглянемо. Хто зацікавлений у вирішення якогось питання, обов’язково цього доб’ється. Ще раз підкреслюю: Запорізька обласна рада відкрита до діалогу з громадськістю, — запевнив Єгор Семенков.

Перший заступник голови Запорізької обласної ради також додатково інформував, що сьогодні апарат Запорізької обласної ради спільно з обласною державною адміністрацією працює над питаннями чергової сесії обласної ради, яка, орієнтовно, відбудеться в травні 2018 року. На розгляд депутатів виноситимуться питання щодо незначного коригування бюджету і кадрові питання, зокрема, продовження контрактів із керівниками комунальних закладів і установ, які закінчуються до кінця цього року.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя